Tickets

In het stadion zijn 136 plaatsen gereserveerd voor mindervalide supporters. In vak 016 is plaats voor ongeveer 70 supporters in een rolstoel of met een visuele beperking. Aan de Noord- en Zuidzijde, tussen de 1e en de 2e ring, zijn nog 66 extra plaatsen voor mindervalide supporters in een rolstoel (Vakken 812, 816, 825 en 829).

Voor alle genoemde vakken kunnen tickets worden gekocht in setjes van 2, namelijk voor 1 mindervalide en 1 begeleider. Het is niet mogelijk om voor 1 mindervalide supporter meerdere begeleiderskaarten te kopen.

In verband met de veiligheidsvoorschriften, moet de begeleider minimaal 18 jaar oud zijn en in staat zijn om de mindervalide supporter te begeleiden of evacueren mocht dat nodig zijn.

Hulphond
Indien je gebruik maakt van een officiële hulphond, dan is dat geen probleem wanneer je een kaart hebt voor vak 016. De overige mindervalidenplaatsen zijn hier, door de aanwezigheid van veel regulier publiek, niet voor geschikt. Daarnaast willen we je vragen de aanwezigheid van je hond vooraf aan ons kenbaar te maken, zodat de stewards hierover geïnformeerd kunnen worden. Je kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Fancare.

Mindervaliden Club Card
Om in aanmerking te komen voor een mindervalidenticket dien je in het bezit te zijn van een Mindervaliden Club Card. Om deze te mogen aanvragen, dien je bijvoorbeeld in het bezit te zijn van een Europese gehandicaptenparkeerkaart. De Mindervaliden Club Card kan hier worden aangevraagd.

Mindervalidenseizoenkaart
Het is op dit moment niet mogelijk om een seizoenkaart aan te schaffen voor onze mindervalidenvakken.

Thuiswedstrijd
Ben je in het bezit van een Mindervaliden Club Card dan kun je online via je Mijn Ajax-account tickets bestellen voor thuiswedstrijden van Ajax. Het is niet mogelijk om als valide supporter gebruik te maken van deze tickets. Bij misbruik van een mindervalidenticket wordt toegang tot het stadion ontzegd.

Uitwedstrijd
Tickets voor een uitwedstrijd van Ajax kan je aanvragen via onderstaand formulier. Er zijn voor iedere wedstrijd een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De toewijzing gebeurt aan de hand van loting een week voorafgaand aan de wedstrijd. Je wordt hierover per mail geïnformeerd.

De tickets voor de Europese uitwedstrijden kunnen 2 weken voor het duel worden aangevraagd via dit formulier. Ook voor deze tickets zijn er iedere wedstrijd een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Het streven is om 1 week voor de uitwedstrijd de inschrijving te sluiten en vervolgens de loting te laten plaats vinden. Je wordt hierover per mail geïnformeerd.

Last minute
Het komt wel eens voor dat er last minute setjes beschikbaar zijn, met name voor Eredivisie thuisduels. Via dit bestelformulier kan je aangeven welke wedstrijd je voorkeur heeft.  Indien er kaarten beschikbaar zijn, nemen wij contact met je op.

Parkeren

Parkeren bij de Johan Cruijff ArenA
Parkeerkaarten dien je voorafgaand aan de wedstrijd te bestellen. De parkeerkaarten zijn geldig vanaf 2,5 uur vóór tot 3 uur ná een wedstrijd. De parkeerkaart dien je geprint mee te nemen en tezamen met de Europese gehandicaptenparkeerkaart zichtbaar aan de voorzijde van de auto te tonen. Er zijn verschillende mogelijkheden om te parkeren in en rondom het stadion.

  • P1 ArenA (onder het stadion)
  • P-Dome (Garage onder de Ziggo Dome)
  • P4 (dichtstbijzijnde parkeerplek op P-overig) 
  • P-overig (P2, P3, P5 t/m P24)

Start verkoop parkeerkaarten
De verkoop van deze parkeerkaarten begint voor elke wedstrijd op de vrijdag (om 10.00 uur) 1 week vóór de wedstrijd. Voor doordeweekse wedstrijden geldt dat de verkoop (precies) 1 week voor de wedstrijd begint. Bij de start van de verkoop kunnen mindervalidenseizoenkaart- en club card houders een parkeerkaart aanschaffen. Twee uur na de start van de verkoop, kunnen Europese gehandicaptenparkeerkaarthouders zonder mindervalide seizoenkaart of -club card de parkeerkaarten aanschaffen.

Het is mogelijk om tegen een gereduceerd tarief te parkeren in P1 ArenA. Daarvoor heb je wel een parkeerkaart én een Europese gehandicaptenparkeerkaart nodig. Deze parkeerkaarten kun je bestellen door in te loggen in je Mijn Ajax account en te klikken op de wedstrijd waar je een parkeerkaart voor nodig hebt. 

Ben je in het bezit van een Europese gehandicaptenparkeerkaart, maar kun je geen parkeerkaart bestellen? Neem dan contact op met Ajax Fancare.

In geval er geen parkeerplekken meer tegen een gereduceerd tarief via Mijn Ajax-account beschikbaar zijn, dan zijn parkeerplekken (P4 t/m P24) te verkrijgen via de gemeente Amsterdam ticketshop. Hier gelden de algemene gemeente tarieven. 

Europese gehandicaptenparkeerkaarten
Een Europese gehandicaptenparkeerkaart kan aangevraagd worden via de  gemeente in jouw woonplaats.

Bereikbaarheid P1 Arena en P – overig
P1 ArenA is te bereiken via de aanrijroute Burgemeester Stramanweg. Zodra het stadion voor je ligt, rijd je rechtdoor op de Burgemeester Stramanweg en volg je de borden Amsterdam Zuidoost / Diemen / Venserpolder, vervolgens neem je de afslag P1 ArenA. Bij de uitgangen op niveau 0 zijn een aantal plaatsen gereserveerd voor bezoekers met een Europese gehandicaptenparkeerkaart.

De plaatsen bevinden zich bij de liften aan de Noord- (ingang B) en Zuidzijde (ingang H) van het stadion.

Heb je een parkeerkaart voor P-Dome of P-overig. Volg de borden rondom het stadion. In P-Dome bevinden de mindervalidenparkeerplekken zich dichtbij de uitgangen. 

Belangrijk
Bij misbruik van een mindervalidenparkeerkaart kan toegang tot stadion of parkeergarage worden ontzegd. Maximale doorrijhoogte van een auto voor P1 ArenA is 2,25 meter.

Naar het stadion

Eigen vervoer
Alle mindervalide supporters die met de auto naar de Johan Cruijff ArenA komen raden wij aan ruim van tevoren van huis te gaan. Want hoe meer het aanvangstijdstip van de wedstrijd nadert, hoe drukker het wordt.

Vanuit de richting Utrecht
Op de A2 richting Amsterdam neem je afrit 1 Ouderkerk aan de Amstel/Duivendrecht. Aan het eind van de afslag ga je linksaf.

Vanuit de richting Den Haag
Op de A4 neem je bij het verkeersplein Badhoevedorp de afslag A9 tot het knooppunt Holendrecht, hier ga je richting Amsterdam A2/E35. Je neemt hierna meteen de afrit 1 Ouderkerk aan de Amstel/Duivendrecht. Aan het eind van de afslag ga je linksaf.

Vanuit de richting Zaandam
Vanaf de A10/A2 neem je de afrit 1 Ouderkerk aan de Amstel/Duivendrecht. Aan het eind van de afslag ga je linksaf.

Volg de A1 richting Amsterdam, bij het knooppunt Diemen neem je de A9 richting Amsterdam-Zuidoost/Schiphol. Je volgt Amsterdam/Zaanstad en neemt hierna de afrit 1 Ouderkerk aan de Amstel/Duivendrecht. Aan het eind van de afslag ga je linksaf.

Afzetlocaties
Word je gebracht?
Volg dezelfde route zoals hierboven is aangegeven en houd daarna de borden P-Bus aan. Aan je linkerhand is de ingang van de parking P Bus. Je rijdt vanaf dit punt 50 meter rechtdoor (aan je rechterhand Endemol Shine Nederland gebouw). Dan de eerste rechts richting het stadion. Je rijdt nu tot aan de (taxi) slagboom waar de mindervalide supporter afgezet kan worden.

Afhankelijk van de beperking is het 5-10 minuten om bij ingang B te komen en voor ingang H is dat 10-15 minuten. Ophalen na de wedstrijd kan ook op deze locatie. We adviseren echter wel ruim voor het eindigen van de wedstrijd hier met de auto weer plaats te nemen.

Naast deze afzetplaats is er nog een locatie waar mindervalide supporters iets dichterbij afgezet kunnen worden. In plaats van rechts afslaan bij P-Bus, rijd je rechtdoor tot het moment dat je bij de rotonde aankomt. Als je de mindervalide supporter op dit punt afzet, kan het wel iets meer tijd in beslag nemen.

Let op: Mocht je van deze afzetplaats gebruik willen maken, dien je de Europese gehandicaptenparkeerkaart te laten zien aan de verkeersregelaars. Zij verwijzen je vervolgens naar de juiste afzetplaats.

Afhankelijk van de beperking is het vanaf deze locatie nog 2-5 minuten om bij ingang B te komen en voor ingang H is dat 5-10 minuten. Ophalen na de wedstrijd kan ook op deze locatie.

Taxi of taxibusje?
Kom je met de taxi, die is aangesloten bij TTO (Toegelaten Taxi Organisatie), dan volg je dezelfde route naar P-Bus. Aan je linkerhand is de ingang van de parking P Bus. Je rijdt vanaf dit punt 50 meter rechtdoor (aan je rechterhand Endemol Shine Nederland gebouw). Dan de eerste rechts. De taxi rijdt voorbij de eerste (taxi)slagboom en rijdt over de taxistandplaats naar de volgende (taxi)slagboom. Afhankelijk van de beperking is het vanaf deze locatie nog 2-5 minuten om bij ingang B te komen en voor ingang H is dat 5-10 minuten.

Met openbaar vervoer
Als je kiest om met het openbaar vervoer te komen, kun je de stations Amsterdam Bijlmer ArenA (trein, bus en metro) of Strandvliet (metro) aanhouden als eindbestemming.

Bijlmer ArenA
Vanaf station Bijlmer ArenA ga je linksaf het station uit. Je komt dan op de Johan Cruijff Boulevard aan de zuidkant van het stadion. Aan je rechterhand zie je ingang H. Als je naar ingang B moet, ga je rechtdoor richting Villa ArenA. Bij de Perry Sport ga je rechtsaf en dan kom je uiteindelijk bij ingang B. Dit is afhankelijk van je beperking 5-10 minuten vanaf het station.

Strandvliet
Op station Strandvliet gebruik je de uitgang Zuid / ArenA. Buiten aangekomen ga je rechts. Het stadion bevindt zich aan de linkerzijde. Ingang B zie je gelijk liggen. Voor ingang H ga je rechts om het stadion heen.

Met de trein
Je kunt gebruik maken van jouw OV-chipkaart of online een kaartje kopen. Bezoek daarvoor de website van de NS.

Met de metro
Metro 50 en 54 stoppen op station Amsterdam Bijlmer ArenA en Strandvliet. Je moet gebruik maken van een OV-chipkaart om te reizen.

Met de bus
Lijn 300 van Connexxion R-NET rijdt over speciale busbanen tussen Haarlem station en Amsterdam Bijlmer ArenA. Op werkdagen 10 keer per uur en ‘s nachts 1 keer per uur. Ook hier moet je gebruik maken van je OV-chipkaart om te reizen. Tevens hebben diverse andere (streek-)bussen een halte Bijlmer ArenA.

In het stadion

Fancare
Heb je voorafgaand aan de wedstrijd vragen, neem dan contact op met Fancare door middel van de chat of stel je vraag via @AjaxFancare.

Stewards
Tijdens de wedstrijd kun je door het gehele stadion stewards aanspreken in het geval je extra informatie of hulp nodig hebt. Het stadion is vanaf 1,5 uur voor de wedstrijd geopend voor mindervalide supporters. Geniet van een hapje en een drankje en bekijk de warming-up van de spelers op het veld.

Ajax Audio voor visueel beperkten
Voor mindervalide supporters met een visuele beperking hebben we een speciale Ajax Audio-service. Hiermee kan je de wedstrijd in het stadion live volgen via een FMfrequentie. De steward op 016 heeft de audio-apparaten beschikbaar om uit te lenen. Na de wedstrijd lever je het audio-apparaatje weer bij dezelfde steward in. Uit hygiënisch oogpunt  dien je zelf oortjes of een koptelefoon mee te nemen.

Vanaf de perstribune doen twee verslaggevers live verslag van de wedstrijd. De uitzending begint als de spelers het veld opkomen en eindigt kort na het laatste fluitsignaal. Tijdens de rust is er geen uitzending. Het signaal is alleen in de Johan Cruijff ArenA te ontvangen.

Betalen
De Johan Cruijff ArenA is een cashless stadion. In het stadion kan alleen betaald worden met PIN (contactloos), Master Card, Visa, Visa Electron, AmEx en VPay.

Roken en alcohol
Roken is op het gehele terrein van de Johan Cruijf ArenA verboden, tenzij anders is aangegeven. Er wordt geen alcohol geschonken aan bezoekers onder de 18 jaar.

Tassen
De Johan Cruijff ArenA hanteert het beleid dat tassen die groter zijn dan het formaat van A4-papier om veiligheidsredenen niet tot het stadion toegelaten worden. Daarnaast beinvloedt de  controle van grote tassen de doorstroom bij de ingang. Voor tassen met medische benodigdheden wordt hiervoor een uitzondering gemaakt.

Eten en drinken
Heb je een ticket voor de vakken 812, 816, 825 en 829 dan zijn er op de omloop verschillende verkooppunten voor hapjes en drankjes te vinden. Hier kun je terecht voor bier, wijn, fris, en warme dranken. Ook verkopen zij snacks als broodjes hamburger, patat en broodjes kroket. Bij het verkooppunt vlakbij 016 kun je ook terecht voor bier, wijn, fris en warme dranken. Er is echter een beperkt hapjes assortiment. Bij risicowedstrijden wordt geen alcohol geschonken.

Verboden voorwerpen
Voor de veiligheid van alle supporters zijn er een aantal voorwerpen verboden tijdens Ajax-wedstrijden in de Johan Cruijff ArenA. Deze voorwerpen zijn: vuurwerk, flessen, glazen, blikjes, stokken, spandoeken met discriminerende of provocerende teksten, kettingen, slagwapens, steekwapens en stootwapens.

Let op: Als je afhankelijk bent van medische apparatuur die tijdens de wedstrijd mee in het stadion genomen moet worden, dan is dit mogelijk. Bij controle voor toegang in het stadion worden wel de standaard procedures gehanteerd.

Huisregels
Ajax, de Johan Cruijff ArenA en overige partners die betrokken zijn bij de wedstrijdorganisatie streven er naar dat wedstrijdbezoek voor álle supporters op een klantvriendelijke-, veilige- en ongestoorde manier verloopt. Wangedrag, geweld en overlast horen hier niet bij. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het belangrijk dat men zich aan de geldende regels houdt. Supporters die deze regels overtreden en daarmee de veiligheid van andere supporters, het belang van Ajax of het voetbal in het algemeen schaden of voor overlast zorgen, kunnen dan ook rekenen op een sanctie. Hiertoe wisselen Ajax, de gemeente Amsterdam, de politie en het Openbaar Ministerie informatie uit.

Indien je een Mindervaliden Club Card aanvraagt of een wedstrijdticket aanschaft, ga je automatisch akkoord met de KNVB Standaardvoorwaarden.

Toegankelijkheid

Lift
Mindervalide supporters die gebruik willen maken van de lift kunnen via Noord ingang B of Zuid ingang H het stadion betreden. De mindervalideningangen bevinden zich in de parkeergarage P1 ArenA. Bij beide ingangen zijn 2 liften beschikbaar om alle mindervalide supporters naar de juiste verdieping te brengen. Houd rekening met wachttijden bij de lift en kom op tijd naar het stadion. De ingangen openen anderhalf uur voor de aftrap.

Mindervalide supporters voor de vakken 016, 812 en 816 worden verwacht bij achteringang Noord ingang B.

Mindervalide supporters die tickets hebben voor de vakken 825 en 829 nemen de ingang H/liften zuid. Vanuit de lift kan je meteen richting je plek gaan. Op de grond staat aangegeven, waar je plek is.

De ticketcontrole is bij beide ingangen en er bestaat een mogelijkheid om gefouilleerd te worden. Er zal uiteraard rekening gehouden worden met jouw handicap. Alleen tassen met medicamenten behorende bij de beperking mogen mee naar binnen. Er is een beperkte mogelijkheid om zaken in bewaring te geven.

Toiletten
Je vindt de toiletten bij hoofdingang E. De toiletten van het mindervalidenplatform zijn bij de ingang van het platform, onder vak 016 en in de buurt van de plaatsen voor mensen met een beperking.

Informatie in geval van nood
De Johan Cruijff ArenA heeft 4 EHBO-posten. Twee aan de Noord- en 2 aan de Zuidzijde. Voor de mindervalide supporters op het platform en vakken 812 en 816, betekent dit de EHBO-posten die zich bevinden aan de Noordzijde van het stadion. Voor de vakken 825 en 829 zijn dit de EHBO-posten aan de Zuidzijde van het stadion. In geval van calamiteiten kan je het beste een steward aanspreken, zij helpen je verder.

Algemene informatie

Ajax Gallery en stadionbezoek
De stadiontours starten dagelijks vanaf 9.30 uur tot en met 16.30 uur. Ieder half uur begint een nieuwe tour, behalve op en rondom Ajax wedstrijd- en eventdagen.

Mindervalide supporters die rolstoelgebonden zijn, kunnen een stadiontour reserveren door te bellen naar +31 (0)20 311 1333. De Johan Cruijff ArenA zorgt voor een privégids, die alle highlights van het stadion laat zien.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Johan Cruijff ArenA (rondleidingen, stadiontour, bezoekersinformatie).

De officiële Ajax Fanshop
De fanshop is een paradijs voor iedere voetballiefhebber. Je vindt hier alle officiële wedstrijd- en trainingskleding. Ook worden er vrijetijdskleding, baby- en kinderartikelen, schrijfwaren, aardewerk en sieraden verkocht. Met meer dan 300 artikelen is het één van de grootste voetbalfanshops in Europa. De winkel zit naast de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA en in de Kalverstraat. Je kunt natuurlijk ook terecht in onze online fanshop.

Alleen uit- en thuisshirts en shorts die gekocht zijn in de Official Ajax Fanshop worden door ons bedrukt.

Openingstijden op wedstrijddagen
Vanaf 10:00 uur tot een half uur voor de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd is de fanshop gesloten. Na de wedstrijd is de fanshop nog een half uur open.

Op de hoogte blijven

Ajax.nl en Ajax App

Via onze website en op de officiële Ajax App kan het laatste nieuws worden bekeken. Zo word je tijdens wedstrijden uitgebreid op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen, kom je alles te weten over de spelers van Ajax en kun je een kijkje nemen in onze rijke historie. Verder vooral ook veel interviews, achtergrondverhalen, reportages en liveblogs van de belangrijkste evenementen.

YouTube kanaal
Op het YouTube kanaal van AFC Ajax, blijf je altijd op de hoogte van de laatste samenvattingen, interviews en nog veel meer!
Youtube: AFC Ajax

Social media-kanalen

Er zijn verschillende social media kanalen van Ajax, zodat je altijd alle berichten te zien krijgt op je eigen startpagina.

Facebook: AFC Ajax
TWITTER:  @afcajax
Instagram:  @afcajax

Live-uitzendingen
Ajax probeert de supporters zoveel mogelijk bij belangrijke evenementen te betrekken. Deze events worden dan live uitgezonden. Denk hierbij aan aansprekende jeugdwedstrijden, de spelerspresentatie op de Open Dag en de persconferenties van de trainer. Abonneer daarom snel op het YouTube-kanaal van Ajax om altijd een melding te krijgen als er live-uitzendingen in aantocht zijn.